V svojo prehrano sem želela vnesti več zdravih sestavin, mineralov in vitaminov. Po preučevanju vrste prehrane sem ugotovila, da zaužijem zelo malo omega 3 maščobnih kislin. Ugotovila sem, da jih največ vsebujejo ribe. Te morajo biti bolj mastne, kajti takšne vsebujejo višjo vrednost. Najbolj poznan po omega 3 maščobnih kislinah je losos. Vsebuje eikozapentaenojsko kislinao in dokozaheksaenojsko kislino. Zaradi tega uživanje lososa pomaga pri boleznoh srca in oči.
Naslednja riba, ki vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin je sled. Ta riba je nekoliko cenejša od lososa in si jo lažje privoščimo. Sled je manjša riba prisotna v severnih morjih. Bogata je z omega 3 maščobnimi kislinami in beljakovinami, ki so pomembne za rast in obnovo celic ter vzdrževanje mišične mase. Vsebuje tudi minerale, kot je kalcij in fosfor, ki sta ključna za zdravje kosti, selen deluje kot antioksidant, jod pa je pomemben za delovanje ščitnice. Sled je naraven vir vitamina D, ki je ključen za zdravje kosti.
Tudi sardine so bogat vir omega 3 maščobnih kislin. To so majhne ribe, ki so cenovno ugodne in pogosto na voljo v konzervah. Sardele in postrvi so še ena vrsta rib, ki je bogata z omegav3 maščobnimi kislinami. Največ pa je v prodaji tuna, ki jo najdemo tako v konzervirani, zamrznjeni in sveži obliki.
Ne smemo pozabiti, da je način priprave rib prav tako pomemben. Zato sem za pečenje rib začela uporabljati oljčno olje. K prehrani sem vključila tudi oreške in veliko zelenjave. Počutim se dobro, zdravje srca se mi je izboljšalo in z veseljem pripravljam vedno znova nove recepte z ribami. Moj mož ne sme uživati morske hrane, zato zanj pripravljam predvsem postrvi. Poleg tega pa uživa še dodatke k prehrani, ki vsebujejo omega 3 maščobne kisline. Njegovo zdravje se je izboljšalo, kar so pokazali tudi laboratorijski izvidi krvi. Oba sva zelo zadovoljna, da sva se odločila spremeniti način prehranjevanja.