Gasilci pri gašenju ognja na strehi


Ko sem se vozila domov, sem opazila, da so pri sosedih gasilci. Seveda bi lagala, da me ni stisnilo pri skrciu, ker ko vidiš gasilce v popolni službeni opremi, se zavedaš, da je nekaj narobe. Ko sem pripeljala bližje, sem videla, da sosedu gori iz dimnika. Po eni strani sem bila vesela, po drugi strani pa zaskrbljena. Vesela zato, ker sem pričakovala še večjo nesrečo in ko sem videla, da bodo zadevo kmalu rešili, ker je ogenj prihajal samo iz dimnika, sem bila vesela. 

Kako hitro se nam to lahko zgodi, posebej vsem tistim, ki kurimo na drva. Tudi sama imam doma kamin in najbolj me je vedno strah, ko je zakurjeno in grem od hiše. Strah me je ravno zato, da bi se kaj ožgalo. Sedaj sem videla, kako hitri so gasilci in kako točno vedo, kaj morajo narediti. Bila sem presenečena, ker je bilo toliko gasilskih avtov, tako da sem misila, da je situacija veliko slabša. 

Gasilci pri gašenju ognja na strehi

Ko sem opazovala gasilce, so res vredni vsega spoštovanja, njihovo hitro odregiranje, topel pogovor, delo, vse poteka v najlepšem redu. Gasilci so res posebni ljudje, sama bi rekla, da ne more biti vsak gasilec, moraš biti človek za to. Kajti še kako so izpostavljeni nevarnosti, da se tudi njim pri reševanju kaj zgodi in ko jih vidiš, kako zvesto opravljajo svoje delo, si lahko rečeš le- kapo dol. 

Šele, ko so 100% prepričani, da je objekt varen, se bo zadnji gasilec odpeljal, pa še to bo nekaj ur kontroliral, če je res vse v redu. Gasilci so ljudje z velikim srcem in prav je, da so pohvaljeni, nagrajeni in da imajo lepe plače. 

Vsako leto rada kupim njihov koledar, ki ga ponujajo, ker vem, da je to le malenkost, ki jo lahko prispevam. Meni osebno imajo gasilci res posebno delo in to so ljudje z velikim srcem.