Morje in senčila


Včasih nas življenje preseneti in tako je presenetilo mene, da sem bila bolana in nisem smela biti veliko na soncu. Imela sem prekrasnega moža, ki me je podpiral v vseh smereh. Tako smo tudi izbirali poletne aparmaje tako, da so bila pred apartmaji senčila, ki bodo meni omogočila, da bom lahko sedela sredi dneva na terasi. Mož je kar nekaj časa iskal apartma in ga tudi našel. Ko smo prišli na morje in sem stopila na teraso, kjer je bil prekrasni razled, mi je mož odprl senčila in mi rekel, da bom tako lahko sedela vsak dan terasi in ne bom rabila gledati, koliko je ura.

Morje in senčila 

Res je sonce vedno bolj nevarno in vsi bi se tega morali zavedati. Nikakor se ne smemo soncu izogibati ves dan, zavedati pa se moramo, kdaj so tiste ure, ko sonce ni zdravo in je boljše, da se ga izogibamo. Danes so na voljo senčila skoraj povsod, tako je prav da jih tudi izkoristimo. Vedno, ko gremo na morje, komaj čakam, čeprav se moram sonca izogibati, vendar vsak dan uživam v jutranjih in večernih sprehodih. Da pa mi v apartmaju ni dolgčas, za to poskrbi moj mož, da mi pripravi dobre obroke, ki jih skupaj pojeva na terasi, kjer imava senčila, da ne sveti preveč sonce. Včasih si moramo poenostaviti stvari in vedeti, kaj točno potrebujemo. Zakaj bi najemala apartma brez terase, če mi ta na morju pomeni največ. Lahko rečemo, da so senčila že na skoraj vsaki terasi, kajti tudi ponudniki aparmajev se dobro zavedajo, kako je sedeti sredi dneva na terasi brez senčila. 

Mi smo sredi dneva vedno v apartmaju in nikoli na plaži, zato pa radi počijemo na terasi in pri nas so obvezna senčila na terasi. To nam polepša dopust in tako si naberemo novih moči. Dopust je namenjen temu, da se spočijemo in na terasi brez senčila bi to bilo zelo težko.