Kakšne barve naj bodo žlebovi na naši novi hiši?Gradnja naše nove hiše gre proti koncu in sedaj se moramo odločiti, kakšni bodo žlebovi na njej. Imamo namreč več možnosti, ki bi šle stilsko poleg. Ker imamo toliko možnosti, se odločamo za kakšno drugačno barvo kakor črna, kljub temu da je streha črna. Ampak zakaj bi pa moralo biti vedno, tako kakor je običajno. Čeprav kaj pa vem, kakšne posebnosti so pogosto takšne, da se jih človek lahko zelo hitro naveliča in potem se mora sprijazniti s tem, da tako ostane za vedno. No, sicer obstajajo tudi storitve, s katerimi se žlebovi lahko pobarvajo. Čeprav ne vem, ali je to smiselno. Dodaten strošek zato, ker smo se za brezveze na začetku izmišljevali. 

Kmalu po tem, ko se nisem znala odločiti, pa sem se le peljala mimo hiše, ki je imel črno streho, belo fasado in žlebovi so bili bele barve, malce kasneje sem zagledala eno ne tako novejšo hišo, ki je bila podobna le, da so bili na njej srebrni žlebovi in začela sem še bolj opazovati okolico in hiše. Različne hiše so bile opremljene z različnimi žlebovi tako v modelu kakor v barvi. Od temno rdeče, sive, srebrne, bele, črne in rjave barve sem videla, da mi je edino v črni barvi všeč, kako izpade na barvi kombinaciji hiše, kakor je naša. Včasih res ne vem, zakaj bi rada komplicirala tam, kjer ni treba. Bolje bi bilo, da bi si šla kupit kakšno obleko, ki ne bo vsakdanja, pa bi bila moja želja po drugačnosti dosežena.

No ja, vsaka šola nekaj stane in ta je bila v resnici kar dobra šola za izgubo nepotrebnega časa. Tako, sva se z možem še isti teden odločila za barvo in naročeni žlebovi so bili črne barve. Izbor je rešen in sedaj se lahko posvetim drugemu delu. Počakam le še, da bodo žlebovi postavljeni in ta del bo čisto zaključen.


Dodaj odgovor